Aanvullende tips en voorwaarden Keukens
Om het u gemakkelijk te maken hebben wij op deze pagina onze aanvullende tips en voorwaarden vermeld.
Als u onderstaande tips en aanbevelingen goed in acht neemt zult u vele jaren plezier hebben van uw keuken.
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u ten allen tijde contact met ons opnemen.
Wij staan graag voor u klaar!
Tips voor gebruik
Gebruik een zachte doek te gebruiken bevochtigd met water of een zacht schoonmaakmiddel (afwasmiddel), om de basiselementen, fronten, planken en andere houten oppervlakken schoon te maken. Gebruik enkel schoonmaakmiddelen die bedoeld zijn voor de materialen in kwestie eventueel geleverd door leverancier. Gebruikt u geen schoonmaakmiddelen die ammoniak, alcohol, bleekmiddel of een schuurmiddel bevatten.
Als u per ongeluk morst, zorg dan dat de vloeistof niet langdurig in contact blijft met het oppervlak, veeg het onmiddellijk schoon.
Met verwarmen van de keukenruimte vermijdt u condensatie op ramen, vloeren en keuken.
Vooral met inductie kookplaten met ge-intergreerde afzuiging blazen warme lucht over de dan koude vloer.
Stel de afzuigkap bij het koken in de juiste stand en zorg tegelijkertijd voor een geschikte aanvoer van verse lucht (bijv. open raam, beluchtingstoestel).
Neem hiertoe a.u.b. ook de gebruiksaanwijzing van de fabrikanten van deze apparaten in acht. Aanbevolen binnenklimaat 50 - 60% relatieve lucht vochtigheid.
Mocht er condensatiewater aan de keuken ontstaan zijn, deze plekken onmiddellijk droogwrijven.
Reinig vet filters minimaal eens in de 2 weken. Deze kunnen gerust in de vaatwasser.
Houd er rekening mee dat aluminium kan verkleuren bij reiniging in de vaatwasser maar dat geen afbreuk aan de werking doet. Anderzijds kunt u de filters 30 min in een kokend afwas sopje laten weken en daarna goed laten drogen om dit te voorkomen.
Reinigt u vet filters minder vaak dan brengt dit geuren in de motor,kanalen en eventuele koolfilters teweeg welke niet tot lastig te verwijderen zijn.
Gebruik bij pannen opgestapeld in de keukenlade pannenlappen/kruisen.
Hierdoor blijft de bodem van de pan aan de onderzijde braam vrij en voorkomt krassen aan de glazen oppervlakte van de inductie kookplaat. Ook word de eventuele teflon/antiaanbaklaag dan niet beschadigd wat een langere levensduur betekend en geen giftige resten in u voedsel achterlaat.
Bij eerste gebruik oven deze leeg op de hoogste temperatuur 15 minuten voorverwarmen en weer af laten koelen. Dit i.v.m. met eventuele vrij komen van geuren die u niet in u allereerste oven gerecht wilt hebben.
Als u de oven laat afkoelen, moet de deur in elk geval volledig gesloten zijn.
Open de vaatwasser pas ca. 20 min. na afloop van het programma. Zo kan de damp zoals dit is beoogd door de fabrikant van het apparaat in de vaatwasser condenseren. Het resultaat zal een ook een drogere vaat zijn. Als u dringend iets nodig heeft, moet u de deur van de vaatwasser volledig openen, het voorwerp wegnemen en de vaatwasser opnieuw helemaal sluiten (Nooit op een kier laten staan!). Let bij vaatwassers op goed functionerende deurrubbers! Stroomt tijdens het gebruik voortdurend damp uit het apparaat naar buiten, moet u de klantenservice van de fabrikant van het apparaat onmiddellijk informeren.
Draai eens in de 2 weken de vaatwasser op de hoogste stand voor het verwijderen van geuren en resten. Spoel de filters om (onder de keuken kraan)die in de bodem van de machine zit voor u dit programma draait.
Ook controleren of de gaatjes van de sproeier armen vrij zijn.
Dit alles draagt bij aan een lange levensduur en een geur vrije vaatwasser.
Gebruik altijd vaatwasser zout in het zout reservoir in de bodem en houd deze gevuld.(uitgezonderd woning met waterontharders)
Vul het zout reservoir altijd met de bijgeleverde(bij machine) trechter.
Dit voorkomt morsen op de rvs bodem . LET OP! Vul alleen vaatwasser zout als u de machine daarna gebruikt. Zout resten kunnen zich door de rvs bodem heen vreten als dit te lang blijft liggen.
Waterkokers en koffiezetapparaten kunnen beter niet onder hangende kastjes staan. De waterdamp die bij ieder gebruik uit deze apparaten stroomt, leidt op lange termijn tot zwel schade aan de meubelen die zich daarboven bevinden.
Laat de Kokend waterkraan niet onnodig in uw spoelbak stralen.
Dit leid tot thermosschok wat een knal in u spoelbak kan veroorzaken en de geluidsdempers aan de onderzijde kan laten los komen
In het Quooker kokendwaterreservoirs zit een HiTAC-filter.
Deze koolstoffilter voorkomt dat verontreinigingen uit het leidingwater, zoals chloor, bacteriën, bestrijdingsmiddelen etc. in het drinkwater komen.
Het filter zal bij regelmatig gebruik ééns per c.a. vijf jaar vervangen moeten worden.
De kwaliteit van het water is afhankelijk van het gebied waar u woont.
Als u in een gebied woont met een hogere waterhardheid (meer kalk in het water) is het aan te raden om het filter eerder te vervangen.
Dit filter zorgt er voor dat het water geurloos, smakeloos en natuurlijk schoon is.
Gebruik nooit een stoomreiniger om vuil te verwijderen
Water / vloeistoffen leiden tot zwellingen en onherstelbare schade. Vermijd daarom overstromend water of langere inwerking van sappen of andere vloeistoffen op het werkblad, de fronten of meubeldelen. Is dit toch het geval, moet u alles onmiddellijk droogwrijven. Droog geen vochtige vaatdoeken, sponzen of theedoeken op fronten of werkblad voegen.
Zet geen hete pannen of bakplaten zonder onderzetter op werkbladen of andere meubel oppervlakken. Tijdens het bakken ontstaan hele hoge temperaturen.
De geïsoleerde ovendeur beschermt de aangrenzende meubeldelen tegen te hoge hittebelasting. Let ook hier op goed functionerende/afdichtende deurrubbers!
Snij voedingsmiddelen niet direct op het werkblad, maar gebruik een snijplank.
Let bij het neerzetten van zware schalen, stapels borden of potten op de krasgevoeligheid van het werkblad. Door het verschuiven van vaatwerk van geglazuurd aardewerk met scherpe onderkanten kan onherstelbare oppervlakteschade ontstaan.
Gebruik nooit krassen veroorzakende, schurende reinigingsmiddelen of sponzen enzovoort
Houd kit voegen rondom het spoelgebied nauwlettend in de gaten. Bij loskomen onmiddellijk contact zoeken.
Dit om eventuele vochtschade te voorkomen
Controleer met enige regelmaat de spoelkast aansluiting de eerste weken.
Door het gebruik van koud en kokend water kan er krimp in de nieuwe rubbers of afsluitringen voort komen.
Dit kan druppen voor oorzaken bij sifon,overloop,waste of keukenkraan. Advies is deze nog na te draaien mocht dit gebeuren of contact te leggen voor controle.
De geleidingsrails van de laden en uittrekkorven dragen de volgende lasten incl. het eigen gewicht:
-
laden (corpusdiepte tot 56 cm): 30 kg
-
uittrekkorven tot 60 cm breed (corpusdiepte tot 56 cm): 30 kg
-
uittrekkorven breder dan 60 cm: 60 kg
-
extra diepe laden + uittrekkorven (vanaf een corpusdiepte van 68cm): 60 kg
De 25 mm dikke regaal planken en de 50 mm dikke stollen kunnen met de regaal plankhouders resp. stollen houders als steekbord systeem worden gebruikt. De toegestane gelijkmatig verdeelde oppervlakte belasting bedraagt dan 15 kg bij lading per dragerpaar.
De onderste afsluiting van de plint is in het algemeen een afdichtingsprofiel. Het biedt een goede vochtwering. De plinten worden met bevestigingsclips aan de zij- en bovenkant aan de kast bevestigd. Voor latere werkzaamheden moet de plint vrij blijven om gedemonteerd en gemonteerd te worden.
Dus geen parket/laminaat plinten voor de keukenplint plaatsen.
Laat de vaatwasser niet met geopende deur uitdampen.
Hoewel roestvrij staal een uitermate duurzaam product is, is roestvrij staal niet kras vast en kunnen krassen in de spoelbak niet voorkomen worden. Eventueel is een optioneel bodem rek een middel ter voorkoming.
Vermijd contact met zuurhoudende en chemische producten zoals zoutzuur, zilverpoets, chloor en tegel en cementreinigers. Deze kunnen het geborstelde RVS onherstelbaar beschadigen. In sommige gevallen kan het voorkomen dat kleine bruine puntjes op het roestvrij staal zichtbaar zijn. Dit wordt veroorzaakt door aanslag van verroeste ijzerdeeltjes die in het water zitten. Deze puntjes zitten op het roestvrij staal en zijn te verwijderen met de daarvoor gangbare schoonmaakmiddelen zoals staalfix of een schuursponsje.
Registreer u apparatuur altijd zo snel mogelijk via internet bij het desbetreffende merk.
Hier op ontvangt u meestal verlengde garantie,eventuele korting of speciale acties.
Sommige koelkasten bevatten ventilatoren voor verbeterde luchtstroom in de koelkast.
Hierdoor kan er een vacuüm effect ontstaan wat open van de koelkast en/of vriezer lastig maakt.
De leverancier kan u vacuüm stickers of deurbuffers sturen om dit te vergemakkelijken.
Echter zit dit niet bij de standaard montage pakket in.
Voorwaarden
1.Algemeen
De koper dient in het bezit te zijn van de originele factuur en de desbetreffende facturen moeten zijn voldaan.
De garantie van 2 jaar is van toepassing op keukenmontage.
Voor producten als foliedeuren, apparatuur, kranen, werkbladen, verlichting en overige accessoires, bijvoorbeeld krukken en stoelen vallen onder de fabrieksgarantie van de desbetreffende leverancier en kan een andere garantietermijn zijn
Voor de keuken producten gelden de garantievoorwaarden van de leverancier van dat product. De garantietermijn begint op de leverdatum die op de nota is vermeld. De garantietermijn wordt niet verlengd door garantiewerkzaamheden en vervangingsleveringen in het kader van garantie.
2. De garantie op montage
U krijgt garantie op de montage van uw keuken indien u dit door ons heeft laten verzorgen. Deze garantie heeft betrekking op aantoonbare montagefouten. Niet onder deze garantie vallen de aansluitingen van uw keuken. Tijdens de montage van uw keuken wordt uw keuken aangesloten door de monteur en deze zal de werking hiervan testen en controleren. In het geval de werking van de aansluitingen niet getest kan worden, wordt de keuken niet aangesloten.
Indien u zelf heeft zorg gedragen voor het leveren van een aantal onderdelen, welke gemonteerd moeten worden door ons (bijv. apparatuur, kraan) dan kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor:
-
Schade aan deze onderdelen welke ontstaan zijn tijdens transport en levering hiervan
-
Onjuiste inbouwmaten van de bestelde kasten/apparaten
-
Lekkage
-
Defecten aan de onderdelen die door u geleverd zijn
-
Foutieve aansluitpunten/aansluitwaarden
Bijzondere bepalingen:
-
De garantie is alleen van toepassing bij normaal huishoudelijk gebruik en indien conform de installatie- en gebruiksvoorschriften is gehandeld.
-
De garantie geld niet indien het defect is ontstaan door schade als gevolg van een ongeluk, onjuist gebruik, verwaarlozing, normale slijtage, of indien er ingrepen aan zijn verricht of reparatie is uitgevoerd die niet door ons zijn uitgevoerd.
-
Beschadigingen ten gevolge van onoordeelkundig gebruik en gebreken die de werking of waarde van het apparaat niet noemenswaardig beïnvloeden vallen niet onder de garantie.
-
De garantie vervalt indien niet originele onderdelen zijn vervangen, of werkzaamheden zijn verricht door derden.
-
Garantie is niet overdraagbaar bij verkoop woning/keuken.
-
Indien van toepassing, dient u het garantiecertificaat en/of registratie voor apparatuur zelf aan te vragen bij de betreffende leverancier
-
Ingeval er sprake is van normale slijtage, gebruiksschade, kerven of krassen, foutief gebruik en/of onderhoud van het product, dan vervalt het recht op garantie als het gebrek daardoor veroorzaakt is.
-
Onjuist gebruik, alsmede onjuiste bediening of belasting
-
Onderdelen die afhankelijk van de aard en intensiteit van het gebruik slijten, zoals rubbers, glas en lampen.
-
Indien artikelen niet meer leverbaar zijn, dan zal in overleg gezocht worden naar een alternatief.
-
Schade aan montage/installatie geleverde zaken, veroorzaakt door de klant gemaakte aanpassingen, vallen uitdrukkelijk niet onder de garantieverplichtingen van Sybolt keukenmontage. De klant vrijwaart Sybolt Keukenmontage dan ook van alle aansprakelijkheid hierop.
-
Het niet handelen volgens de bepalingen van de gebruiksaanwijzing en installatievoorschriften.
-
Beschadiging door de gebruiker of derden
-
Storingen als gevolg van inbouw- en aansluitfouten van gebruiker of derden
-
Storingen als gevolg van gebeurtenissen die buiten het normale gebruik van het apparaat vallen.
3. De afspraak over de montage
Voor plaatsing van uw keuken nemen wij telefonisch en/of via mail contact met u op om de plaatsing met u door te nemen. Indien wij u niet kunnen bereiken dan informeren wij u via de mail. Indien u niet reageert, is voor ons de leverweek van uw montage niet definitief. Het uitstellen van de montage binnen 2 weken voor aanvang zal kosten met zich mee brengen, tenzij anders afgesproken. Zodra u weet wanneer de keuken wel geleverd en gemonteerd kan worden, vragen wij u dit zo spoedig mogelijk aan ons door te geven. U moet rekening houden met een nieuwe levertermijn van enkele weken U dient ervoor te zorgen dat de woning toegankelijk is. Uiteraard dient u aanwezig te zijn bij aanvang en afronding van de montage uitgezonderd anders besproken. Bij oplevering dient u samen met de monteur de keuken te controleren op eventuele zichtbare schades en manco’s en dit te melden bij u keukenleverancier.
4. De betaling van uw montage
U dient uw montage te betalen conform de afspraak op de koopovereenkomst. Indien u niet aan de overeengekomen betalingsafspraak voldoet, zullen wij uw herinnering sturen. Hierop volgend is een betaling in termijnen mogelijk tegen meerprijs. Bij geen reactie of afspraak word een deurwaarder ingeschakeld.
5. Inmeten/controleren van uw keuken
Indien uw keuken door ons gemonteerd wordt, zullen wij een afspraak met u maken om de toegankelijkheid van uw woning en de keukenruimte te komen beoordelen. Tevens zal tijdens dit bezoek de ruimte worden ingemeten/controleren waarin uw nieuwe keuken geplaatst gaat worden. Wij gaan beoordelen wat er nodig is om de keuken zonder problemen bij u te monteren. Indien van toepassing zal de monteur de kosten van eventuele meerwerk met u bespreken.
Voor het inmeten van de keukenruimte is het belangrijk dat de ruimte goed toegankelijk is. Daarnaast is het van belang dat alle aanpassingen die consequenties hebben voor de afmetingen van de keukenruimte reeds uitgevoerd of gemeld worden als wij langs komen.
Let op: Indien uw keuken niet door ons ingemeten, ligt de verantwoordelijkheid bij u. In bijzondere gevallen worden keukenbladen en rugwanden pas na montage ingemeten
6. Het verzorgen van leidingwerk
Indien u een het leidingwerk niet door ons geplaatst word en waarbij het noodzakelijk is dat de aansluitpunten van uw bestelling op een specifieke positie behoren te zitten, is correct aanleggen en aanbrengen van de verschillende aansluitpunten uw verantwoordelijkheid. Al het leidingwerk dient voor aanvang van de montage van de keuken te zijn aangebracht op de aangegeven punten. Kunststof waterleidingen dienen met een puntstuk of schroefbus te worden opgeleverd. Achter apparatuur mogen geen leidingen op de muur lopen (ook niet achter de plint), de leidingen in de muur wegwerken! Indien de aansluitpunten niet correct zijn aangebracht en de montage wordt door ons verzorgd kan dit consequenties hebben voor de montage en eventuele kosten die hieruit voortvloeien worden op u verhaalt.
7. De montage van uw keuken
Bij de aanvang van de montage dient de keuken al aanwezig te zijn. Ook behoord deze te staan in de ruimte waar hij gemonteerd dient te worden. De keuken word alleen aangesloten op de correcte en werkende aansluitpunten. Als montage niet mogelijk is op de afgesproken datum of vertraagd word door het niet nakomen van gemaakte afspraken dan zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen. Indien dit op de dag van montage wordt geconstateerd, dan bedragen de kosten € 500,00. In geval binnen 2 weken voor montage datum door ons is ingepland bedragen deze kosten € 250,00 De monteur zal de ruimte bezemschoon aan u opleveren. Verpakkingsmateriaal kan mee retour genomen worden tegen meerprijs.
De wanden moeten voor aanvang montage vlak, droog en haaks zijn en in het lood staan, de vloeren waterpas en geëgaliseerd. Bij een gipsmuur of holle wand dient er voldoende bevestiging te zijn voor kasten en apparatuur. Indien dit niet het geval is, kan de keukenmontage geen doorgang vinden.
8. Elektrische aansluitingen / installatie van inbouwapparaten
Bij de montage van koelapparaten verzorgen wij doorgaans voor een vrije ontluchtingsdwarsdoorsnede voor toegevoerde lucht en uitlaatlucht van minstens 200 cm² . Deze moet voortdurend vrij worden gehouden ter bescherming van de apparaten en het besparen van energie. Met betrekking tot hittebeveiliging, elektr. veiligheid en ophoping van warmte verzorgen wij bij het monteren van kookplaten ontluchting en op de veiligheidsaanwijzingen van deze fabrikanten. Ook al doet dit afbreuk aan de esthetiek.
Deze elektrische componenten worden aangesloten overeenkomstig de bijgesloten montageaanwijzingen van de fabriek. Wij raden daarom dringend aan alle bijgesloten montage-, garantie- en servicedocumenten permanent en veilig te bewaren en deze documenten ook aan de volgende bezitter door te geven in geval van verkoop van de meubelen of de elektrische apparaten.
Tevens dient u de kraan/waterleiding te voorzien van aarding i.v.m. put corrosie.